Alles wat je moet weten over Wix SEO-optimalisatie

SEO kan een enorme uitdaging zijn, vooral als je een website bouwt op een platform zoals Wix. Veel gebruikers denken dat het moeilijk is om hun Wix-site te optimaliseren voor zoekmachines, maar dat is simpelweg niet waar.

Met de juiste tools en kennis biedt Wix een uitgebreide SEO-suite die je helpt om je site gemakkelijk te optimaliseren en hoog te laten scoren in zoekresultaten.

Met jarenlange ervaring in digitale marketing hebben we de verschillende aspecten van Wix SEO uitgebreid bestudeerd. Deze gids zal de unieke functies van Wix SEO uitleggen en je voorzien van praktisch advies om je site te verbeteren.

Lees verder om meer te leren over de geavanceerde tools en technieken die je kunt gebruiken om jouw website een voorsprong te geven.

Belangrijkste inzicht

Samenvatting

 • Wix biedt een uitgebreide SEO-suite waarmee gebruikers hun websites gemakkelijk kunnen optimaliseren en beter zichtbaar maken in zoekresultaten.
 • Met de geïntegreerde SEO Wiz Tool krijg je een gepersonaliseerd stappenplan om je site te optimaliseren en te koppelen aan Google Search Console en Analytics.
 • Gebruikers hebben volledige controle over metatags, gestructureerde data en kunnen eenvoudige URL-omleidingen instellen om de websiteprestaties te verbeteren.
 • Trage laadsnelheden kunnen de ranking negatief beïnvloeden; daarom biedt Wix opties zoals beeldcompressie en gebruik van een CDN om laadtijden te verkorten.
 • Technische SEO-aanpassingen zijn beperkter in vergelijking met andere platforms zoals WordPress, wat geavanceerde gebruikers kan beperken in hun optimalisatie-inspanningen.

Wat is Wix SEO?

Wix SEO is de zoekmachine-optimalisatie voor websites die zijn gebouwd met het Wix CMS. Het helpt je site hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Wix biedt een complete suite van SEO tools.

Met deze tools kun je je website snel en effectief optimaliseren voor betere zichtbaarheid.

Gebruik je Wix, dan heb je volledige controle over je metatags en gestructureerde data. Deze functies maken het eenvoudiger om relevante zoekwoorden in te stellen en de content van je website te structureren.

Wix SEO bevat ook handige functies zoals geïntegreerde SEO tools, waarmee je jouw zichtbaarheid in zoekresultaten kunt verbeteren.

Optimaliseer je site met Wix SEO om beter gevonden te worden door potentiële bezoekers.

Belangrijkste functies van Wix SEO-optimalisatie

Wix biedt geïntegreerde SEO-tools waarmee je jouw website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Jij hebt volledige controle over metatags en gestructureerde data, wat cruciaal is voor SEO.

Geïntegreerde SEO tools

Wix biedt een verscheidenheid aan geïntegreerde SEO tools om je website te optimaliseren. Met de Wix SEO Wiz krijg je een gepersonaliseerd stappenplan dat je helpt bij elke fase van optimalisatie.

Deze toolset zorgt voor een geoptimaliseerde infrastructuur, zodat je website sneller laadt en beter scoort in zoekmachines.

Met volledige controle over metatags en gestructureerde gegevens kun je zelf bepalen hoe je content wordt weergegeven in zoekresultaten. Door gebruik te maken van de flexibele URL redirect manager kun je eenvoudig oude links naar nieuwe pagina’s omleiden.

Dit voorkomt dat bezoekers op dode links terechtkomen en verbetert de gebruikerservaring. Ga nu door naar het instellen van Google Search Console en Analytics voor nog meer inzicht in je website’s prestaties.

Volledige controle over metatags en gestructureerde data

Met de geïntegreerde SEO tools kun je nu ook volledige controle uitoefenen over metatags en gestructureerde data. Je kunt eenvoudig metatags zoals de title tag en meta description aanpassen via de SEO instellingen in de Wix Editor.

Dit helpt zoekmachines beter te begrijpen waar je pagina over gaat, wat je ranking kan verbeteren.

_”Met de juiste SEO-instellingen kan jouw website echt schitteren.”_

Canonieke tags kun je gebruiken om zoekmachines te vertellen welke URL de primaire versie is, wat duplicatieproblemen voorkomt. De structuredData API van Velo stelt je in staat om aan te geven welke inhoud als ‘rich result’ moet worden weergegeven.

Met deze controle kun je SEO elementen zoals alt tag, XML sitemap, en hreflang tag optimaliseren voor maximale zichtbaarheid in zoekmachines.

Optimaliseren van je Wix Site

Je kunt eenvoudig Google Search Console (GSC) koppelen aan je Wix-site om je SEO te verbeteren. Gebruik de ingebouwde SEO Wiz Tool om strategieën voor zoekmachineoptimalisatie te implementeren.

Gebruik van de SEO Wiz Tool

SEO Wiz Tool op Wix maakt SEO makkelijker. Deze tool biedt een gepersonaliseerd stappenplan, gebaseerd op jouw bedrijf, locatie en trefwoorden. Het begeleidt je bij het optimaliseren van metatags en zorgt ervoor dat je website mobiel-vriendelijk is.

SEO Wiz helpt je ook om je site te verbinden met Google Search Console en Analytics, wat cruciale inzichten geeft in je zoekprestaties.

Gebruik de checklist van SEO Wiz om interne links te verbeteren en alt-tekst aan afbeeldingen toe te voegen. Deze functies verhogen de zichtbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je site.

SEO API’s voor ontwikkelaars bieden extra aanpassingsmogelijkheden aan de clientzijde, wat meer controle geeft over de SEO-instellingen.

Instellen van Google Search Console en Analytics

Gebruik Google Search Console en Analytics om je Wix-site te optimaliseren. Volg deze stappen zorgvuldig om het meeste uit deze krachtige tools te halen.

 1. Maak een Google-account aan

  Zorg dat je een Google-account hebt. Dit is nodig voor toegang tot Search Console en Analytics.

 2. Open Google Search Console

  Ga naar de website van Google Search Console en meld je aan met je Google-account.

 3. Verifieer je eigendom

  Voeg je Wix-site toe aan Google Search Console. Verifieer de eigendom door HTML-tag, DNS-verificatie of via Google Analytics.

 4. Koppel Search Console aan Wix

  Ga naar de SEO-instellingen op je Wix-dashboard. Voeg de verificatiecode van Google Search Console toe in het daarvoor bestemde vakje.

 5. Monitor prestaties in Search Console

  Gebruik de rapporten in Search Console om zoekverkeer, klikpercentage en zichtbaarheid te volgen.

 6. Open Google Analytics

  Log in op jouw Google Analytics-account of maak er een als je nog geen hebt.

 7. Creëer een nieuwe property voor jouw site

  Voeg jouw website als een nieuw property toe in Analytics zodat je specifieke data kunt verzamelen.

 8. Genereer Tracking-ID

  Na het toevoegen van de property, genereer de unieke Tracking-ID die nodig is voor integratie met Wix.

 9. Voeg Tracking-ID toe aan Wix-site

  Open het instellingenpaneel van jouw site op Wix en voer de Tracking-ID in onder de sectie ‘Google Analytics’.

 10. Analyser data via Dashboard

  Bekijk gedetailleerde statistieken zoals sessies, gebruikers, en bouncepercentage vanuit het Analytics-dashboard om inzicht te krijgen in bezoekersgedrag en -prestaties.

Het gebruik van deze tools helpt jou bij het monitoren en verbeteren van jouw siteprestaties, wat essentieel is voor effectieve SEO-optimalisatie.

Vergelijking van Wix SEO met Andere Platformen

Wix SEO-optimalisatie biedt veel handige functies, maar hoe verhoudt het zich tot andere platformen? Hieronder vind je een gedetailleerde vergelijking.

KenmerkWixWordPressSquarespace
SEO ToolsGeïntegreerd, gebruiksvriendelijkPlugins zoals Yoast, uitgebreidBasisfunctionaliteiten, minder flexibel
Google Search Console integratieIngebouwde integratieVereist pluginHandmatige setup
Gestructureerde dataVolledige controleVolledige controle met pluginsBeperkte mogelijkheden
LaadsnelheidKan trager zijnVaak snellerAfhankelijk van ontwerp
GeschiktheidPersoonlijke, lokale en affiliate sitesComplexe, e-commerce en blogsPortfolios, kleine bedrijven
ReputatieVerbeterd, vroeger slechtMeestal positiefNeutraal
SEO-optimalisatie ChecklistIngebouwdAfhankelijk van pluginsNiet beschikbaar

Laten we nu kijken naar enkele uitdagingen en beperkingen van Wix SEO.

Uitdagingen en beperkingen van Wix SEO

Wix SEO heeft enkele uitdagingen, zoals trage laadsnelheden die je rankings kunnen beïnvloeden. Ontdek hoe je deze kunt overwinnen.

Trage laadsnelheid en invloed op ranking

Een trage laadsnelheid beïnvloedt de ranking van je website negatief. Google hecht veel waarde aan de gebruikerservaring en een snelle laadtijd is een belangrijk onderdeel daarvan.

Wanneer je site langzaam laadt, zullen bezoekers snel afhaken. Dit verhoogt de bounce rate, wat schadelijk kan zijn voor je SEO. Met trage laadsnelheid loop je het risico dat zoekmachines je website als minder relevant of betrouwbaar beschouwen.

Gebruik tools zoals Google Search Console en Google Analytics om de prestaties van je site te monitoren. Optimaliseer afbeeldingen door ze te comprimeren en gebruik een content delivery network (CDN) om serverbelasting te verminderen.

Wix biedt deze opties om de laadsnelheid te verbeteren, wat helpt om je ranking positief te beïnvloeden. Snelle laadtijden verhogen niet alleen de kans op een betere ranking maar ook de tevredenheid van bezoekers.

Beperkingen in technische SEO aanpassingen

Technische SEO aanpassingen op Wix hebben enkele beperkingen. Je kunt geen geavanceerde aanpassingen doen zoals bij andere platforms. Dit kan de optimalisatie van je website beïnvloeden.

Wix biedt geen ondersteuning voor gevorderde functies zoals aanpassingen aan de robots.txt file of server-side redirects. Voor technisch onderlegde gebruikers is dit een groot nadeel.

Wix heeft in het verleden basisfunctionaliteiten gemist, zoals het toevoegen van alt-tekst en wijzigen van URL-structuren. Deze beperkingen maken het moeilijk om je site volledig te optimaliseren voor zoekmachines.

De aanpasbaarheid van metatags en gestructureerde data is minder flexibel vergeleken met andere platforms. Hierdoor kun je de SEO prestaties van je website niet maximaal benutten.

Conclusie

Wix biedt een krachtige SEO suite die jouw website zichtbaar kan maken. Met geïntegreerde tools zoals de SEO Wiz Tool heb je direct controle over metatags en URL-structuren. Door Google Search Console te gebruiken, kun je de prestaties van je site volgen.

Je hebt met Wix ook de mogelijkheid om gestructureerde gegevens te beheren, wat helpt bij betere zoekresultaten. Praktische functies zoals de URL redirect manager zorgen ervoor dat jouw pagina’s snel en efficiënt worden gevonden.

Optimaliseer je Wix site en zie hoe je concurrenten achterblijven.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is SEO-optimalisatie op Wix?

SEO-optimalisatie op Wix helpt je website beter te scoren in zoekmachines door gebruik te maken van tools zoals alt text, meta tags en interne links.

2. Hoe kan ik mijn core web vitals verbeteren op Wix?

Je kunt je core web vitals verbeteren door de laadsnelheid van je pagina’s te verhogen, afbeeldingen te optimaliseren en gebruik te maken van de SEO-setup checklist.

3. Wat is het belang van keyword research voor Wix SEO?

Keyword research helpt je om de juiste zoekwoorden te vinden die mensen gebruiken om naar jouw diensten of producten te zoeken. Dit verbetert je zichtbaarheid in zoekmachines.

4. Hoe gebruik ik de Wix Marketplace voor SEO?

In de Wix Marketplace vind je apps en tools die je kunnen helpen met SEO-taken zoals het toevoegen van alt text, het maken van interne links en het optimaliseren van meta tags.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *